Lagerkompleks med NOXOUT

Byggeriets navn: Taulov Dry Port
Beliggenhed: Taulov ved Fredericia
Udført: 2020-2021
Bygherre: Taulov Dry Port A/S
Arkitekt: ak83 arkitekter
Rådgivende Ingeniør: Vognsen. Rådgivende Ingeniører A/S
Entreprenør: DS Flexhal 
Tagdækker: Hetag Tagdækning Syd 

Taulov Dry Port ved Fredericia har opført et nyt lagerkompleks på 49.300 m2. Hallen er blevet opført med den særlige NOXOUT-tagpap, som neutraliserer de skadelige kvælstofilter, såkaldte NOx-partikler i luften til gavn for den almene sundhed.

Byggerier har en bæredygtig og grøn profil. Derfor passer NOXOUT-pappen rigtigt godt ind i billedet hos Taulov Dry Port, der samtidig samarbejder med Rambøll om at finde andre grønne tiltag, der på sigt kan føre til en DGNB-certificering for industribyggeri.

Opførelsen af den nye, store lagerhal er lagt i hænderne på DS Flexhal, hvor projektchef Asbjørn Henriksen har gode erfaringer med tagpappen fra Phønix Tag Materialer.

- Vi har brugt den hvide tagpap fra Phønix Tag Materialer i mange år, fordi det også har en varmeafvisende effekt. I en stor lagerhal betyder det, at arbejdstemperaturen på gulvet bliver ca. tre grader lavere på en varm sommerdag. Det betyder noget for arbejdsmiljøet og selvfølgelig også for energiforbruget. At Phønix Tag Materialer så også kan levere tagpappen i samme kvalitet, hvor det reducerer NOx-partiklerne i luften, er for mig kun en ekstra stor og velkommen gevinst, siger han.

expand_less