Danmarks bedste tagdækkerlærling 2023

Vinder af SKILLS, Chris, dokumenterede kvaliteten undervejs i appen Tagpas

IMG 0330 Kopier
Chris Grønbæk Schou fra KN Tagdækning er Danmarks bedste tagdækkerlærling 2023. Den 4. februar blev han danmarksmester i tagdækning ved SKILLS, der blev holdt i Fredericia.

De 4 finalister udførte blandt andet en listedækning, som er er en smuk, men også krævende tagløsning, hvor selv erfarne svende skal holde tungen lige i munden.

Chis har tidligere været i tømrerfaget, men er glad for skiftet:

”Jeg kan klar at anbefale tagdækkerfaget til andre unge. Man arbejder udendørs og jeg synes at det er sundt og godt”, siger Chris, der er færdiguddannet til september og deltager i SKILLS for anden gang.

IMG 0368 Kopier
Deltagere og faglærere: Casper Jensen, Rationel Tagdækning A/S, Chris Grønbæk, K.N. Tagdækning, faglærer Ib Kloster, learnmark Horsens, faglærer Tommy Dan Larsen, EUC Nordvestsjælland, Christian Bangsgaard, Byens TagDækker og Tømrer ApS, Jeremiah Castillo, KBK Tagenterprise A/S

Krævende eksamen
I finalisternes listedækning var det kravet, at der skulle indgå et ovenlysvindue, en rygningsudluftning foruden tagkanter udført med aluminium. Undervejs indførte arrangørerne nye krav for at give et uventet kreativt benspænd til finalisterne.

Dommerne giver point ud fra et sindrigt system på baggrund af branchens normer og tolerancer: Hvordan er tætheden og æstetikken? Er sammenføjninger i orden, lige snit og planhed. Og kan man endelig som tagdækkervirksomhed være stolt over at sælge taget til fru Jensen.

IMG 0338 Kopier
De unge dystede i finalen om DM i Tagdækning, hvor de undervejs sikrede kvaliteten af arbejdet i tagdækker-appen, Tagpas. Kvalitetssikring og den nødvendige dokumentation, er nemlig i dag noget som lærlinge får med sig som en del af uddannelsen. Det er blevet et kriterie for at vinde en opgave. På SKILLS kunne tilskuerne følge udviklingen af deltagernes dokumentation af kvaliteten på hjemmesiden Tagpas.dk.

Kontrollerer selv kvaliteten på sin mobil
Chris lavede undervejs selv kvalitetskontrol og dokumentation med sin mobiltelefon på tagdækkerappen, Tagpas.

Mens det skete, kunne alle tilskuerne på en stor skærm følge, hvordan dokumentationen blev udført. Det endelige resultat kan endnu nogen tid ses på www.tagpas.dk:

https://tagpas.dk/dm-i-skills-2023/

Kvalitetssikring og den nødvendige dokumentation er nemlig i dag noget, som lærlinge får med sig som en del af uddannelsen. Det er blevet et kriterie for tagdækkervirksomheder, hvis de skal vinde en opgave.

Fakta

Tagpas er en digital platform som henvender sig til Tagdækkere og underleverandører, som ønsker at minimere administrativt bøvl, og tunge lovgivningsmæssige processer i forbold til dokumentation og formidling.

Det handler om at skabe og bevare et stort overblik, og sikre flotte PDF-rapporter med få klik - som alt sammen er med til gøre tagdækkervirksomheden langt mere strømlinet. Det skal være nemt, og de fleste opgaver kan klares på taget med en mobiltelefon.

Mange tagdækkervirksomheder har været vant til sagshåndtering med brug af et ringbind, som ofte kun findes på kontoret.

Det scenarie gør Tagpas op med, nu kan alle projekter og dokumenter bæres med ud på taget, lige ved hånden.

Nyheder

Fugtkonference

Tilmeld dig 2-dages seminar om fugt

Kurset er er for dig som projekterer, det vil sige bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør. Det handler om et tema, som er yderst aktuelt, nemlig fugt. Vi har samlet nogle af Danmarks førende eksperter, som giver dig den bedste viden.

Invitation. 2-dages seminar om fugt
expand_less