Bæredygtig DGNB-certificering til Innovest

26092015 75 Innovest DGNB Luftfoto Tagpap

Miljøhensyn, kvalitet og levetid går op i en højere enhed – grønt tag er en del af løsningen

Bæredygtighed handler om at tænke langsigtet og vælge de løsninger, der er mest fordelagtige i det lange løb – både miljømæssigt og økonomisk.

Sådan er tankegangen bag DGNB-certificeringen, som vinder mere og mere frem i dansk byggeri. Også hos Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Ringkøbing-Skjern Forsyning, som har stået for opførelsen af innovationscentret Innovest i Skjern.

Innovest-bygningen er certificeret til guld efter de anerkendte DGNB-standarder, og Ivan Nyborg, der er udviklingsansvarlig og bygningskonstruktør hos arkitektfirmaet Aarstiderne A/S, som har styret projektet, er ikke i tvivl om, at byggebranchen i Danmark skal vænne sig til kravene om bæredygtighed.

-Dokumentationen for bæredygtighed bliver stadigt vigtigere for bygherrerne. Det offentlige er godt i gang og de private følger efter. Hvis du som leverandør ikke har tilstrækkelig dokumentation, bliver du valgt fra, siger Ivan Nyborg.

Al bæredygtig tankegang begynder med god forberedelse og grundige beregninger – også ved Innovest.

-Det produkt, der er det dyreste i dag, kan sagtens være det billigste på længere sigt. Inden for DGNB-certificeringen opererer man med 50 års levetid, og et grønt tag, der kan holde hele perioden, er en langt mere bæredygtig investering end et billigere tag, der holder max 20 år. DGNB´s regnemodul, LCC, omregner alle investeringer over en 50-årig periode om til nutidsværdi - og så kan det billigere tag vise sig at være over tre gange så dyrt. Derfor var valget af tagløsning enkelt, siger Ivan Nyborg, der også fremhæver lave driftsomkostninger som et væsentligt parameter.

Hos Phønix Tag Materialer er der stolthed over at levere til et byggeri, der signalerer omtanke og bæredygtighed mange årtier frem.

-For os er de miljømæssige hensyn vigtige, men det handler også om kvalitet og totaløkonomi - og dermed økonomisk bæredygtighed, siger projekt- og bæredygtighedschef og DGNB-konsulent Dorthe L. Hartung.

Artikler og viden

Faglige artikler, interviews og videoer med eksperter om bæredygtighed, projektering, montage, levetid, arkitektur, cases m.m.

IMG 1527

Alger på byggematerialer: Hvordan gør man?

Mos og alger er et æstetisk problem på byggematerialer, flisebelægninger og lignende, fordi den grønne farve misklæder bygninger og andre konstruktioners synlige overflader.

Alger på byggematerialer. Hvordan gør man?
expand_less